لینک های ویژه!
پیشنهاد می کنیم صفحات زیر را مشاهده نمایید:

کسب درآمد از فروش فایل
پروژه معماری
انجمن مهندسی معماری
آموزش تری دی مکس
پاورپوینت معماری
خرید بک لینک قوی
معرفی سایت های برتر
دانلود تحقیق
مصالح ساختمانی
مجله تفریحی
دانلود پروژه عمران
دانلود پروژه معماری
خرید رپورتاژ آگهی
نیشابور
مجله تفریحی و سرگرمی
خرید رپورتاژ آگهی ارزان
فروش فایل
دانلود پلان
دانلود مقاله و پروژه
خدمات ساختمانی
خرید بک لینک
کسب درآمد
آموزش 3d max
لوازم و تجهیزات ساختمانی
خدمات تاسیساتی ساختمان
آموزش کسب درآمد از اینترنت

تاریخ : شنبه 2 مهر 1390
بازدید : 869
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

ساخت بتن انعطاف پذیرتوسط دانشمندان میشیگان
v:* {behavior:url(#default#VML);} o:* {behavior:url(#default#VML);} w:*
 {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}
دانشمندان دانشگاه ميشيگان گونه جديدي از بتن مسلح با الياف ساخته‌اند كه از بتن عادي 40 درصد سبك‌تر و در برابر ترك خوردن 500 بار مقاوم‌تر است.این بتن جديد كه "كامپوزيت سيماني مهندسي"، ناميده شده ، به دليل عمر طولاني در دراز مدت از بتن معمولي ارزان‌تر است.
عملكرد اين بتن جديد از يك طرف به دليل وجود الياف نازكي است كه 2 درصد حجم ملات بتن را تشكيل مي‌دهد و از طرف ديگر به اين خاطر است كه خود بتن از موادي ساخته شده است كه براي ايجاد حداكثر انعطاف‌پذيري طراحي شده‌اند. به گفته دانشمندان، بتن جديد كه "كامپوزيت سيماني مهندسي"، ناميده شده ، به دليل عمر طولاني‌تر در دراز مدت از بتن معمولي ارزان‌تر است. به گفته "ويكتورلي" استاد گروه مهندسي سازه "دانشگاه ميشيگان" و سرپرست تيم سازنده بتن، تكنولوژي كامپوزيت سيماني تاكنون در پروژه‌هايي در ژاپن، كره، سوئيس و ايتاليا به كار گرفته شده است. استفاده از آن در ايالات متحده به نسبت كندتر بوده.
اين در حالي است كه بتن متعارف داراي مشكلات بسياري از جمله نداشتن دوام و پايداري، شكست در اثر بارگذاري شديد و هزينه‌هاي تعمير در اثر شكست است.
به گفته "لي"، بتن نشكن يا انعطاف‌پذير به جز شن درشت از همان مواد تشكيل‌دهنده بتن معمولي ساخته شده است.
بتن نشكن كاملا شبيه بتن عادي است اما تحت كرنش‌هاي بسيار بزرگ، بتن كامپوزيت سيماني تغيير شكل مي‌دهد، اين قابليت از آن جا ناشي مي‌شود كه در اين نوع بتن؛ شبكه الياف داخي سيمان قابليت لغزيدن داشته و در نتيجه انعطاف‌ناپذيري بتن كه باعث تردي و شكنندگي است، از ميان مي‌رود.
امسال براي اولين بار، "اداره حمل و نقل ميشيگان" براي نوسازي قسمتي از عرشه پل "گرواستريت" بر فراز بزرگراه "4 و I" از كامپوزيت سيماني استفاده مي كند. دالي از جنس كامپوزيست سيماني جايگزين يك مفصل انبساطي در اين قسمت از پل خواهد شد تا با متصل كردن دال‌هاي بتني مجاور به هم، عرشه‌اي يكنواخت از بتن به وجود آورد. استفاده از مفصل انبساطي به عرشه بتني قابليت حركت در اثر تغييرات مي‌بخشد. اما در هنگام گير كردن مفصل‌ها، مشكلات زيادي پيش مي‌آيد.
دانشمندان انتظار دارند استفاده از كامپوزيت سيماني باعث صرفه‌جويي در هزينه‌ها شود.
اگر چه هنوز مطالعات دراز مدت زيادي براي تاييد عملكرد كامپوزيت سيماني مورد نياز است، مقايسه‌هاي انجام شده در "مركز سيستم‌هاي پايدار"، از "دانشده منابع طبيعي و محيط زيست"، به همراه گروه "لي"، نشان مي‌دهد كه در يك دوره 60 ساله، استفاده در عرشه پل، كامپوزيت سيماني نسبت به بتن عادي 37 درصد ارزان‌تر است، 40 درصد انرژي كمتري مصرف مي‌كند و باعث كاهش انتشار دي اكسيد كربن تا 39 درصد مي‌شود.
 

تاریخ : شنبه 2 مهر 1390
بازدید : 758
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

گروت غیر انقباضی پایه سیمانی با مقاومت بالا

شرح:
Azhand GP
یک محصول آماده مصرف پودری می باشد که بر پایه سیمان تولید گردیده، با اضافه نمودن مقدار معینی آب ملاتی بسیار روان و بدون جمع شدگی حاصل می گردد که برای برای استفاده در مقاطع با ضخامت 10 الی 100 میلی متر مناسب می باشد.
Azhand GP
دارای مقاومت های فشاری اولیه و نهایی بالا می باشد.
Azhand GP
یک مخلوط بسیار همگن، کارا و روان می باشد که این امر باعث سهولت اجرا گردیده است.

موارد مصرف:
Azhand GP
جهت استفاده در مواردی که خاصیت غیر انقباضی در پر کردن فضای بین پای ستون و فونداسیون اهمیت زیادی داشته باشد کاربرد دارد.
موارد مختلف کاربرد این محصول را می توان به صورت ذیل عنوان نمود:
پرکردن فضای خالی بین صفحات ستونها و فونداسیون
پرکردن فضای خالی بین صفحات نشیمن ماشین آلات و فونداسیون
کاشت انواع مهارها
کاشت انکربولتها، دیرکها و پایه های فنس

مزایا:
عدم انقباض و افت گروت در حالت پلاستیک
مقاومت فشاری بالا در سنین اولیه که باعث بهره برداری سریعتر از سازه می گردد
مقاومت فشاری نهایی بالا
کاهش نفوذپذیری و افزایش دوام به علت مصرف کم آب
عدم مصرف یون کلراید در مخلوط آماده
عدم بوجود آمدن لکه های ناشی از زنگ زدگی به علت عدم وجود آهن در مخلوط

مشخصات فنی:
در صورت استفاده Azhand GP در دمای 25 درجه سانتی گراد و با نسبت آب به پودر 18/0 می توان مشخصات زیر را از آن انتظار داشت.
مقاومت فشاری 270 کیلوگرم بر سانتی متر مربع در سن 1 روز
550
کیلوگرم بر سانتی متر مربع در سن 7 روز
640
کیلوگرم بر سانتی متر مربع در سن 28 روز
مقاومت خمشی 50 کیلوگرم بر سانتی متر مربع در سن 1 روز
90
کیلوگرم بر سانتی متر مربع در سن 7 روز
110
کیلوگرم بر سانتی متر مربع در سن 28 روز
زمان انبساط شروع: 15 دقیقه
پایان: 2 ساعت
وزن مخصوص گروت تازه تقریباً 2180 کیلوگرم بر متر مکعب
مدول الاستیسته بیش از 28000 مگاپاسکال
خصوصیات انبساطی تا 2% در 24 ساعت

ایمنی:
Azhand GP
یک پودر پایه سیمانی می باشد و در اثر اختلاط با آب دارای خاصیت قلیایی خواهد گردید. لذا از تماس این ماده با پوست بدن و چشم باید اجتناب نمایید. (در صورت تماس با دست با آب فراوان بشویید) هنگام کار با این ماده از دستکش و عینک ایمنی استفاده نمایید. در صورت تماسAzhand GP با چشم با آب فراوان بشویید و سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

نگهداری:
Azhand GP
در صورتیکه در بسته بندی اصلی در انبار سربسته، خشک و در دمای بین 40 ~ 0 نگهداری شود تا 12 ماه از تاریخ تولید قابل مصرف می باشد. در صورت نگهداری در دماهای بالا و محل های مرطوب زمان مصرف کاهش خواهد یافت.
بسته بندی:
در کیسه های 25 کیلوگرمی قابل عرضه می باشد.


*
محصولات شرکت آژند بتن ایرانیان طبق ضوابط و استانداردهای بین المللی طراحی و تولید می شوند و در قبال مواد معیوب یا نواقص تولید دارای ضمانت می باشند.
 
 
.
 
 

تاریخ : شنبه 2 مهر 1390
بازدید : 1102
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

 
ELASTOCLAD مایعی تک جزئی با بنیان شیمیایی رزین آکریلیک اصلاح شده می باشدکه پس از اجرا روی هر نوع مصالح مخصوصا بتن و فلز ، غشایی کاملا چسبنده به زیرکار و 100% آب بند به دست می دهد که مانع تنفس بتن می گردد. این پوشش حاوی افزودنی های خاصی است که از رشد و تاکثیر باکتری ها و کپکها بر روی سطوح جلوگیری می کند و همچنین در مقابل عناصر مخرب محیطی مانند اشعه uv و نیز آب باران مقاومت بسیار عالی دارد و با استاندارد ASTM D 3083 مطابقت دارد 1-قابل اجرا بر روی سطوح یتنی 2- سهولت اجرا و پایداری طولانی 3- دارای قدرت چسبندگی زیاد به انواع مصالح 4- انطاف پذیری و کشسانی زیاد به انواع مصالح 5- ایجاد لایه یک پارچه و بدون درز 6-مقاوم در برابر اشعه UV , گاز CO2 7-آکوستیک (ممانعت از انعکاس نور ) 8-قابلیت انعکاس 70% نور خورشید 9- قابل شستشو و سهولت پاک شدن از آلودگی ها 10- بدون حلال 11-غیر قابل اشتعال

تاریخ : شنبه 2 مهر 1390
بازدید : 1897
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

افزودنی‌های پلیمر یک نوع ازافزودنی‌های شیمیایی بتنمیباشند،اینموادبرایتصحیحخواصفرآوردههایپلیمریبهکارمیرود.اینموادعبارتنداز:
نرم کننده‌ها: نرم‌کننده‌ها (بهانگلیسی: plasticizer) افزودنی‌هاییهستندکهانعطافپذیریمادهایراکهبهآنافزودهمیشودراافزایشمیدهد. اینموادعلاوهبرصنعتپلیمردربتونوسیماننیزکاربرددارد. نرمکنندههایپلاستیکهامعمولاًازدستهٔفتالاتهاهستندکهانعطافپذیریودوامپلاستیکراافزایشمیدهند. عملکرداینموادبهاینصورتاستکهباقرارگرفتنبینمولکولهایموادپلیمریفضاهایخالیراافزایشدادهوموجبپایینآمدندمای ذوب کریستالی (بهانگلیسی: glass transition temperature) و در نتیجه نرم تر شدن پلیمر می‌شود
 
·         پایدار کننده‌ها
·         رنگدانه‌ها: رنگدانه‌ها (بهانگلیسی: pigment) موادی هستند که برای رنگ کردن و دادن خاصیت رنگی به پلیمر استفاده می‌شود و شامل رنگدانه‌های آلی و معدنی می‌شود.
·         رنگدانه‌های معدنی (بهانگلیسی: Inorganic pigments): رنگدانه‌های غیرآلی، نمک‌های فلزی و اکسیدها هستند. این عوامل رنگ زا می‌توانند یک لایه از یک جسم پلاستیکی را با رفتار قابل پیش بینی رنگی کنند. اکثر این عوامل رنگ زا دارای ذراتی با ابعاد میانگین بین ۰/۲ تا ۱/۰ میکرون هستند. تولید کنندگان، رنگ‌های مرغوب را با زدودن ذرات بالاتر از ۵ میکرون، تولید می‌کنند. رنگدانه‌های غیرآلی به جز چند استثناء، مواد خام ارزان قیمت هستند که. به خاطر دوام نسبتاً پایین این رنگ‌ها، این رنگدانه‌ها همیشه بهترین کیفیت را ندارند.
رنگدانه‌های آلی (بهانگلیسی: organic pigments) : رنگدانه‌های آلی، گسترهٔ وسیعی از لحاظ پیچیدگی ساختاری دارند. که ساختار این مواد می‌تواند به سادگیکربن سیاهویابهپیچیدگیساختارچهارتاییرنگدانههایفتالوسیانین (بهانگلیسی: phthalocyanine) باشد. استفاده از رنگدانه‌های آلی در آلیاژها و آمیخته‌های پلیمری به سرعت در حال افزایش است که این افزایش نتیجه‌ای از دیدگاه کاهش مصرف فلزات سنگین است.به طورنمونه، دوام رنگدانه‌های آلی ۱۰ - ۲۰ بار بیشتر از رنگ‌های غیرآلی مورد مقایسه‌است و این به خاطر این است که رنگ‌های آلی ذرات کوچکتری نسبت به رنگ‌های غیرآلی دارند
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1092
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

آببندى منابع بتنى
يكى از مشكلات شايع در ساخت منابع ذخيره آب مشكل آببندى نمودن آنها پس از اتمام كار مى باشد. عوامل اصلى آببندى نشدن منابع به شرح ذيل است :
الف) وجود منافذ ريز ناشى از انتخاب نامناسب مصالح، ساخت و عمل آورى و اجراى بد و ضعيف بتن.
ب) وجود شكافهاى ريز ناشى از ترك خوردن بتن بر اثر انقباض و انبساط .
ج) قرار گرفتن زود هنگام بتن در معرض سرما و يا گرماى شديد و در نتيجه ضعيف و يا پوك شدن آن.
د) عايق كارى نامناسب اوليه و يا صدمه ديدن عايق كارى در حين اجرا.
ه) استفاده نكردن از واتر استاپ و يا مصرف نادرست آن.
روش هاى آببندى كردن منابع بتنى :
الف ) روش كلاسيك ب ) روش مدرن
الف ) روش كلاسيك:
در اين روش با استفاده از ملا تى دو جزئى شامل پودر ترميم كننده R M -1 و رزينCHEMEX -AD6 به شرح ذيل مى توان منابع را آببندى نمود :
ابتدا يك حجم رزينCHEMEX -AD6 با 2 الى 3 حجم آب مخلوط شده سپس با اضافه كردن پودر MRI 77 ملات خميرى شكل ساخته شود . از اين ملات جهت انجام پوشش به روش ذيل استفاده مى شود :
1-سطح زير كار كاملا تميز و عارى از هرگونه گرد و غبار و آلودگى نفتى و روغنى شود.
2-شكافهاى عميق به وسيله ملات ضد آب پر شود.
3-يك لايه توسط رزين رقيق شده به وسيله پيستوله و يا برس بر روى زير كاركشيده شود.( پرايمر)
4-پس از دو نم شدن لايه پرايمر، يك لايه نازك از ملات ضد آب به ضخامت2 الى3ميليمتر بر روى سطح بكشيد. خاصيت كارپذيرى فوق العاده عالى اين ملات،اين كار را به راحتى گچكارى امكان پذيرمى سازد.
نكتـه مهـم :
- چون لايه اجراء شده بسيار نازك است مسئله كيورينگ و نگهدارى آن فوق العاده حائز اهميت است. براى اين منظوريك لايه با استفاده از رزين رقيق شده با پيستوله يا برس برروى سطح كشيده شود.
ب ) روش مدرن :
در اين روش با استفاده از مادهPenetronساخت شركت آمريكائىPenetron -ICS پوششى بر روى سطوح انجام مى شود. اين پوشش منبع بتنى را صد در صد نفوذ ناپذير مى كند .
عملكرد پنترون :
پنترون ماده اى پودرى شكل است كه پس از آن كه با نسبت معينى آب مخلوط شد تبديل به مايعى غليظ مانند رنگ مى شود . پنترون داراى ماده شيميـائى فعالى مى باشد كه با نفوذ بدرون ماتريس بتن با آب موجود در خلل وفرج بتن و خمير سيمان تشكيل كريستال داده، آنها را كاملا پر كرده و بدين طريق منافذ بتن مسدود شده و نهايتا آببند مى شود .
مزاياي پنترون :
-بعلت دائمى بودن واكنش تشكيل كريستال ، درون سازه بتنى هميشه خشك باقى مى ماند . در محيط خشك ميلگردها سالم باقى مى مانند و احتمال خوردگى يا زنگ زدگى از بين مى رود .
-تا فشار 16 آتمسفر نفوذ ناپذير است .
-در محيط هاى شيميائى در محدوده 11- 3= PH مقاوم است .
-لايه اجراء شده داراى چسبندگى زيادى بسطح زيرين مى باشد بطوريكه تا فشار250 psiجدا نمى شود .
-بتن را با تغيير ماهيت آن آببندى مى كند، بطوريكه اگر لايه پوشش داده شده هم كنده شود آسيبى به آببندى منبع وارد نمى شود .
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1058
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

افزودنى منبسط كننده
Expansive Admixture COMEX G44
به طور معمول بتـن پس از گيرش قدرى جمع مى شود. براى جلوگيـرى از اين پديـده در مواردى كه جمع شدگى بتن باعث بروز مشكل در كار مى شود، مى توان از افزودنى منبسط كننده COMEX G44 استفاده نمود.
افزودنى منبسط كنندهCOMEX G44 ماده اى است با خاصيت انبساطى كه اگر در هنگام تهيه بتن به آن اضافه شود، علاوه بر كاهش نسبت آب به سيمان و جلوگيرى از آب انداختن بتن ، باعث افزايش مقاومت مكانيكى و جلوگيرى از انقباض بتن شده و نهايتا استحكام و عمر سازه بتنى را افزايش مى دهد .
موارد مصرف:
استفاده از اين افزودنى در ساخت ملات هاى سيمانى مقاوم، فونداسيون ماشين آلات سنگين، جراثقالها، ستونهاى حمال سازه هاى سنگين فلزى و ساير موارد مشابه توصيه مى شود.
مزايا :
- جلوگيرى از انقباض طبيعى بتن
- كاهش نسبت آب به سيمان
- افزايش مقاومتهاى مكانيكى
- جلوگيرى از آب انداختن بتن
- ايجاد روانى در بتن
در كليه مواردى كه مصرف كنندگان مايل به استـفاده از گروت آمـاده -1 نباشند، مى توانند از افزودنى منبسط كنندهCOMEX G44بعنوان يك ماده كمكى براى ساخت بتن و ملات سيمانى استفاده نمايند.
روش و ميزان مصرف :
بسته به ميزان انبساط مورد نياز و مقاومتهاى لازم و همچنين دانه بندى بتن، به مقدار 5/0 الى 5/1 درصد وزن سيمان مصرفى در حين تهيه ملات به آن اضافه مى شود.
تـوجـه:مقدار دقيق مصرف و افزايش انبساط و مقاومت حاصل از آن با آزمايشات كارگاهى مشخص مى گردد.
استفاده از اين افزودنى عمليات نگهدارى خاصى را براى بتن ايجاب ننموده و همان نگهدارى و مراقبت معمول در عمليات بتن ريزى كفايت مى كند.
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : پودر
رنگ : خاكسترى روشن
وزن حجمى : 1/2gr/cm³
يون كلر : ندارد
زمان ونحوه نگهدارى : تا يك سال در محيط هاى سر پوشيده و خشك
بسته بندى : در قوطى هاى 200 گرمى و900 گرمى
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1345
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

امولسيون قيرىBituminous EmulsionBEM -B 4
امولسيون قيرىBEM -B 4 خميرى غليظ وآماده مصرف مى باشد كه با استفاده از قير ،رزين و حلالهاى مخصوص توليد مى گردد. اين ماده به راحتى با آب رقيق شده و براى عايقكارى سطوح مختلف مانند سقفـهاى افقى يا شيبـدار ، كف سرويس ها و غيره بكارمى رود.
امولسيون قيرى BEM -B 4بعلت داشتن رزينهاى مخصوص در مقابل عوامل جوى ، املاح معد نى و اسيدهاى رقيق مقاوم مى باشد . پوشش انجام شده توسطBEM -B 4 پس از خشك شدن قشرى انعطاف پذير و ضد آب تشكيل مى دهد كه تا دماى 150درجه سانتى گراد حتى بر روى سطوح قائم روان نمى گردد و در درجه حرارتهاى پائين نيز انعطاف پذير باقى مى ماند .
موارد مصرف :
جهت عايقكارى در موارد زير بكار مى رود :
-سطوح مختلف نظير سقفهاى افقى يا شيبدار
- سرويس هاى ساختمان
- ديوارهاى قائم داخلى و خارجى ساختمان
- منابع كوچك و بزرگ آب
- سازه هاى بتنى و فلزى
مزايا :
به علت رقيق شدن با آب انجام عمليات عايقكارى به سهولت ، با اطمينان و بى خطر انجام مى شود . در دماى بالا تا 150 درجه سانتى گراد و دماى زير صفر قابل انعطاف باقى مى ماند .آب موجود درBEM -B 4 بسته به شرايط آب و هوائى در ظرف مدت 5/0 الى 4 ساعت خشك شده و پس ازآن لايه ايجاد شده صد درصد درمقابل نفوذ آب مقاوم مى شود .
روش و مقدار مصرف :
اجراى پوشش باBEM -B 4 به تنهائى يا همراه با الياف تقويتى( مانند گونى ،آزبست ، الياف مصنوعى ) امكانپذيرست.
الف) روش معمولى
ابتدا سطح مورد نظر كاملا با آب شسته و تميز شود . سپسBEM -B 4 را با 10 الى 15 درصد آب رقيق كرده بوسيله جارو بر روى سطح بكشيد. براى اطمينان از عايق شدن كامل سطح ، پوشش را در چند لايه انجام دهيد .
ب) روش استفاده با كمك الياف تقويتى
جهت عايق كردن سطوح حساس نظير پشت بام ها و يا كف سرويس ها ميتوان پوشش BEM -B 4 را با استفاده از الياف تقويتى بشرح ذيل اجرا نمود :
ابتدا لايه اول مانند روش معمولي اجرا مى گردد. سپس الياف تقويتى را بر روى لايه اجرا شده قرار داده، لايه ديگر عايقكارى توسطBEM -B 4 صـورت مى گيرد . در لايـه آخـر با استفاده از ماسه شسته دانه بندى شده به ميزان ( 3 پيمانه ) و عايق BEM -B 4 به ميزان (2 پيمانه) و آب به ميزان (1 پيمانه) مخلوطى در محـل تهيـه كرده و لايه اى به ضخامت 5/0 تا 2 سانتيمتر با ماله تخته اى يا فلزى اجرا نمائيد . اين ملات در مدت 4 الى 12 ساعت خشك شده و مى توان روى آن تردد كرد . براى زودتر خشك شدن ملات ميتوان مقدار كمى هم سيمان به آن اضافه نمود .
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : خميرى
رنگ : سياه
وزن مخصوص : gr/cm³ا 95/ 0
يون كلر : ندارد
زمان و نحوه نگهدارى : تا يك سال بدور از گرما و سرما ى شديد
بسته بندى : در سطل هاى كوچك و بزرگ و بشكه هاى 220 ليترى
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1949
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

موضوع مطلب: پدر مهندسی عمران و بنیانگذار مهندسی نوین در ایران/Forum/ViewForum/3700/ViewCat/8625/thanks/189374
 
مروری بر زندگی و خدمات علمی استاد احمد حامی، پدر مهندسی عمران و بنیانگذار مهندسی نوین در ایران



استاد احمد حامی، در سال ۱۲۸۶ هجری شمسی در یکی از محلات قدیمی تهران متولد شد و پس از طی تحصیلات ابتدایی در مدارس توفیق و حسینیه، تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان دارالفنون به پایان رساند و با موفقیت در آزمون اعزام به خارج، جزو نخستین گروه از دانشجویان ایرانی در سال ۱۳۰۸ راهی برلین شد.





این مملکت عاشق می‌خواهد، هیچ وقت نگویید نمی‌شود؛ بگویید چگونه می‌شود؟
(
زنده‌یاد استاد احمد حامی)
استاد احمد حامی، در سال ۱۲۸۶ هجری شمسی در یکی از محلات قدیمی تهران متولد شد و پس از طی تحصیلات ابتدایی در مدارس توفیق و حسینیه، تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان دارالفنون به پایان رساند و با موفقیت در آزمون اعزام به خارج، جزو نخستین گروه از دانشجویان ایرانی در سال ۱۳۰۸ راهی برلین شد.
وی حدود یک سال بعد، بنا به‌دلایلی، به تهران بازگشت و سپس عازم سوییس شد و توانست دکترای مهندسی راه و ساختمان را از پلی تکنیک زوریخ، دریافت کند. در واقع، استاد حامی، نخستین ایرانی بود که موفق شد بین دانشجویان سایر کشورها، رشته راه و ساختمان را با درجه ممتاز به پایان رساند و به دریافت جایزه ویژه‌ این دانشگاه، نایل شود.
عشق بی پایان استاد به ایران و آگاهی ایشان از نیاز کشور به افراد تحصیل کرده، موجب شد که در سال ۱۳۱۵، به ایران باز گردد و همزمان با خدمت نظام وظیفه، به ‌عنوان رییس راه استان در وزارت راه شروع به کار کند.
مهندس حامی، در آن زمان همچنین به تدریس در دانشکده فنی دانشگاه تهران که به‌ عنوان نخستین دانشکده مهندسی ایران، در طبقه فوقانی درالفنون مستقر بود نیز می‌پرداخت و از جمله بانیان احداث دانشکده در محل کنونی بود.
استاد حامی، در کنار ۴۶ سال تدریس مداوم در دانشکده فنی دانشگاه تهران، در سایر دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه امیرکبیر، دانشکده فنی دانشگاه تبریز و دانشگاه فارابی اصفهان نیز به تربیت دانشجویان و مهندسان کشور همت گمارد.
شخصیت چند بعدی استاد، این امکان را به ایشان می‌داد که علاوه بر امور دانشگاهی، به امور اجرایی نیز بپردازد. از این رو، مسؤولیت‌هایی نظیر مدیریت اداره ارتباطات در سازمان برنامه، مدیریت کل راه‌ها در وزارت راه و معاونت فنی وزارت، مشارکت در بسیاری از طرح‌های عمرانی از جمله راه آهن میانه و شاهرود ـ که از شاهکارهای مهندسی ایران می‌باشد ـ را برعهده گرفته و در کنار آن، همکاری نزدیکی با مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه و سازمان برنامه و بودجه ـ در تدوین مقررات و مشخصات فنی ـ داشت و ایجاد مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مشارکت فعالی را اعمال کرد.
سمت وی در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، مشاور عالی ساختمان و مصالح ساختمانی بوده و در بنیانگذاری سازمان برنامه و بودجه سابق (سازمان مدیریت و برنامه ریزی فعلی) نیز همکاری تاثیرگذاری داشته است.
همکاری و مشارکت استاد حامی در ساخت و راه اندازی بسیاری از راه ها، پل ها، راه‌های آهن، فرودگاه ها و بنادر کشور و تسلط وی به راه‌های کشور به حدی بود که ایشان را «پدر راههای ایران» نامیده‌اند.
استاد، علاوه بر این، بارها پیشنهاد پست وزارت راه را به علت علاقه وافر به تدریس، رد کرد. مجموعه ویژگی‌های منحصر به ‌فرد استاد احمد حامی، او را به ‌عنوان یکی از ارکان تاریخ مهندسی کشور مطرح می‌کند و همچنین اطلاعات بسیار دقیق استاد از خصوصیات زمین‌شناختی و جغرافیای مناطق مختلف ایران، این امکان را به ایشان داد که بسیاری از معادن کشور از جمله معادن سیمان در جاجرود و آبگرم، معدن ماسه‌ سیلیسی در فیروز کوه، معدن قیر معدنی در بهبهان و کانولن در جاجرود و میانه را کشف کند
زنده‌یاد مهندس حامی، علاوه بر تحقیق و بررسی پیرامون وضعیت خاک و معادن کشور، مطالعات گسترده‌ای در زمینه‌ تاریخ تمدن و فرهنگ ایران انجام داد. مطالعاتی که به ارایه نظریاتی در مورد خط فارسی، ریشه تاریخی نام مناطق ایران، رد صحت حمله اسکندر مقدونی به ایران و نیز چگونگی انقراض سلسله‌ ساسانی انجامیده است.
مجموعه‌ی آثار مکتوب استاد، دامنه وسیعی از موضوعات را فرا می‌گیرد که از آن جمله، می‌توان به کتاب‌های «مصالح ساختمانی»، «سیمان‌های طبیعی»، «نسوز»، «آسفالت گوگردی»، «راههای ایران در گذشته و آینده»، «روسازی آسفالتی خیابان‌های تهران»، «ماشین‌های متراکم‌کننده زمین‌های خرده سنگی»، «برآورد ساختمان‌ها»، «آب‌یابی، آب‌رسانی، آب‌یاری، آب‌سنجی در ایران باستان»، «سفر جنگی اسکندر مقدونی به درون ایران و هندوستان بزرگترین دروغ تاریخ است» و «هلنیسم دروغی بزرگ درباره فرهنگ ملتی کوچک» اشاره کرد.
از استاد حامی علاوه بر آثار علمی تخصصی، تحقیقات و کتاب‌هایی نیز در زمینه‌های فرهنگی، ادبی و تاریخی به جای مانده که از جمله آنها می‌توان به کتاب‌های «خط فارسی»، «کیش مهر یا بغ مهر» و بسیاری دیگر اشاره کرد که تاکنون در مجموع، در شمارگانی بیش از ۵۰ هزار نسخه به چاپ رسیده‌اند.
مهندس احمد حامی در کنار تالیفات و مقالات چاپ شده خود، تعداد قابل توجهی گزارش و مقاله منتشر نشده دارد که در بسیاری از آنها طرح‌‌‌های پیشنهادی مفیدی در زمینه مهندسی راه و ساختمان ارایه شده که کوتاه کردن راه شمال، نامناسب بودن راه هراز، آباد کردن خوزستان و ... از آن جمله‌اند.
استاد حامی، سرانجام پس از عمری تدریس و تلاش پیگیر در راه اعتلای ایران عزیز و خدمت به مردم در دهم بهمن‌ماه ۱۳۷۹ در گذشت و در بهشت ‌زهرا(س) به خاک سپرده شد.
گفتنی است؛ استاد حامی، حقوق مربوط به تمامی آثار خود را به دانشگاه تهران اهدا کرده است
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 889
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

آنى گير سيمان
Extra Quick Setting Compound ES -50P
آنى گير سيمان ES -50P محلولى است كه پس از اضافه شدن به سيمان باعث كاهش زمان گيرش آن به كمتر از يك دقيقه مى گردد. از اين محلول براى جلوگيرى از نشت شديد آب در سازه هاى بتنى، منابع و مخازن، زيرزمينها و به طور كلى كليه مواردى كه نياز به جلوگيرى موقت و يا دائم نشت آن باشد استفاده مى گردد.
موارد مصرف:
مصرف عمده ES -50Pدر عمليات ترميمى يا ساخت ساز بر روى سطوح خيس مى باشد. در اين موارد ابتدا بايد سطح را خشك نمود تا عمليات ترميمى يا ساخت ساز بر روى آن امكان پذير باشد. استفاده ازES -50P اين امكان را فراهم مى آورد.
روش و ميزان مصرف:
يك حجم محلول آنى گير سيمانQS – 1 را با دو حجم سيمان مخلوط و استفاده نمائيد. روش معمول مصرف به اين صورت است كه محلول آنى گير سيمان QS – 1 را در ظرف مناسبى ريخته و سيمان را به طور يكنواخت و سريع به آن اضافه نموده و به سرعت و به مدت كوتاهى مخلوط كرده تا خمير يكنواختى به دست آيد و بلافاصله با دست آنرا در محل نشت قرار داده و فشار دهيد تا سفت شود. زمان گيرش مخلوط 30 الى 45 ثانيه از زمان آغاز مخلوط كردن مى باشد. افزايش دماى محيـط و مواد باعـث سرعت انجام واكنش و كوتاهتـر شدن زمان گيرش مى شود.
توجـــه: جهت طولانى تر شدن زمان گيرش، آنى گير و سيمان را بروش مناسب مثلا با استفاده ازيخچال سرد نمائيد.
نكات مهــم:
-سطح كار را قبلا تميز و آماده نموده و قطعات سست و پوك را جدا نمائيد.
-آبهاى اضافى محيط را قبلا جمع آورى نمائيد.
-ملات را فقط به ميزان لازم براى يكبار مصرف آماده كنيد.
-براى سطوح با نشت وسيع به صورت تكه تكه عمل كنيد و سعى نمائيد تا نشت آب را به يك نقطه هدايت كنيد سپس با قرار دادن يك تكه لوله P.V.C در محل نشت، آب را به خارج انتقال داده و اطراف آن را محكم نمائيد سپس با قرار دادن يك قطعه سنگ يا بتن در داخل لوله جلوى نفوذ آب را موقتا گرفته و بلافاصله روى آنرا با ملات آنى گير بپوشانيد.
-اضافه كردن آب جهت رقيق نمودن باعث بهم خوردن زمان گيرش و كاهش كيفيت شده و توصيه نمى شود.
-در صورت لزوم مى توانيد مقدارى ماسه نرم به سيمان اضافه نمائيد در اينصورت مقدار مصرف آنى گير را متناسب با غلظت مورد نظر ملات مصرفى با سعى و خطا انتخاب كنيد.
-هنگام مصرف از دستكش استفاده شود و از تماس با پوست بدن و چشم ممانعت به عمل آوريد.
-در صورت آغشته شدن بدن بلا فاصله با آب فراوان بشوئيد.
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : مايع
رنگ : قرمز
وزن مخصوص : 1/3gr/cm³
PH :بالاتر از 10
يون كلر : ندارد
زمان مصرف و نحوه نگهدارى : تا يك سال در محيط هاى سر پوشيده بدوراز تابش مستقيم آفتاب
بسته بندى : در گالنهاى پلاستيكى 25 كيلوئى و بشكه هاى 250 كيلوئى
 

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 929
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

اپوكسى ضد اسيـد
Acid Resistan Epoxy Resin COMEX AA9
اپوكسى COMEX AA9ماده اى دو جزئى بر پايه رزين فنوليك ، اپوكسى فوران و هاردنر پلى آمين مى باشد. مقاومت اسيدى فوق العاده زياد اين محصول امكان آن را فراهم مى آورد تا جهت پوشش و روكش كليه سطوحى كه در مجاورت اسيدهاى قوى مى باشند از آن استفاده گردد.
چسبندگى سطحى ، مقاومت حرارتى بعلاوه مقاومت مكانيكى زياد اين محصول موجب مى گردد كه از آن به عنوان پوشش و يا ملات در بسيارى از شرايط سخت استفاده نمود.
موارد مصرف :
با توجه به مقاومت بسيار زيادCOMEX AA9در مقابل انواع اسيدهاى قوى، روغنها و حلالها مى توان از آن بعنوان پوشش در مخازن و حوضچه هاى ضد اسيد، وانهاى الكتروليز، سطوح شيميايى كه در مجاورت محيط هاى آزاد و نور خورشيد و عوامل جوى هستند و پوشش سطوح شيميايى د ر درجه حرارتهاى بالا استفاده نمود. بعلاوه از اين ماده بعنوان ملات ضد اسيد جهت نصب انواع كاشيها و آجرهاى ضد اسيد و بندكشى آنها در كليه سطوح شيميايى، اسيدى و قليائى استفاده مى گردد.
مـزايا :
-مقاوم در مقابل انواع اسيدهاى قوى مانند سولفوريك، نيتريك، كلريدريك و غيره.
-مقاوم در مقابل حلالهاى هيدروكربنى، روغنهاى معدنى، محيط هاى قليائى و نمكها.
- مقاومت مكانيكى، حرارتى و سايشى بالا.
روش و ميزان مصـرف :
به نسبت 10 درصد وزنى رزين به آن هاردنراضافه كرده و به مدت 1 دقيقه مخلوط نمائيد. براي ساخت ملات و بندكشى 1 الى 2 برابر وزن رزين به آن فيلر مخصوص اپوكسى اضافه كرده و هم بزنيد. سپس هاردنر به مقدار فوق الذكر اضافه كرده و مخلوط نمائيد. با توجه به اينكه زمـان مصـرف بـسيار كوتاه مى باشد،( 5 الى 30 دقيقه بسته به دماى محيط و حجم مواد ) فقط به مقدارى كه در اين مدت مى توانيد مصرف نمائيد ملات آماده گردد.
قبل از اختلاط رزين را به خوبى هم بزنيد. سطح زير كار بايد كاملا تميز و عارى از گرد و غبار، چربى و رطوبت باشد. نسبت اختلاط مواد را دقيقا رعايت نمائيد.
مقاومت شيميائـى :
مطابق با استاندارد ASTM D–543
نـوع مـاده شيميائـى
مقاومت محصول
نـوع مـاده شيميائـى
مقاومت محصول
اسيد سولفوريك 80%
عالى
مقاومت درمقابل هيدروكسيد سديم تا 50%
عالى
اسيد كلريدريك 37%
عالى
مقاومت در مقابل هيدروكسيد پتاسيم تا 50%
عالى
اسيد نيتريك 45%
عالى
مقاومت درمقابل هيدروكسيدآمونيم تا 32%
عالى
اسيد فرميك 22%
عالى
 
 
اسيد فسفريك 60%
عالى
 
 
اسيد استيك 25%
عالى
 
 
مشخصات فنى :
حالت فيزيكى : مايع غليظ
رنگ : سياه
ويسكوزيته : تيكسوتروپ
وزن مخصوص تركيبى : 1/4gr/cm³
زمان مصرف : 5 الى 20 دقيقه
زمان خشك شدن نهائى : 7 روز
زمان و نحوه نگهدارى : تا يك سال در انبار
بسته بندى : در قوطى هاى يك و ده كيلوگرمى
 

پرداختن به موضوعات مختلف در این سایت چگونه است ؟

RSS

Powered By
loxblog.Com